Wie zijn wij? 

Ineke en Aad Groenendijk kochten in 1995 een voormalige boerderij in het westen van Brabant. Maar wat doe je met paardenstallen als je paarden eigenlijk te groot en te bewerkelijk vindt? Dan is een Mediterrane miniatuurezel wel heel erg leuk! We kochten een zilvergrijze merrie van een half jaar oud en al snel kwam daar een tweede ezeltje bij. Toen raakten we pas echt met het ezelvirus besmet. Inmiddels hebben we 9 merries en 1 hengst. De hengst wordt voor de dekking gebruikt. Ook merries (mini) van andere ezelstallen kunnen daarvoor bij ons terecht.

De merries en onze hengst hebben op stamboekkeuringen allemaal een A-premie behaald, waardoor ze zijn goedgekeurd voor de fok. Jaarlijks worden er wel paar veulens geboren. Deze worden dan verkocht, omdat we ze helaas niet allemaal zelf kunnen houden. Als deze veulens naar hun nieuwe baasje gaan, hebben ze een paspoort, registratiebewijs met stamboom, een chip, zijn gevaccineerd en ontwormd. Ook zijn ze al gewend aan de hoefsmid, aan het halster lopen en ze zijn ook al eens mee geweest in de trailer.

De ezels nemen bij ons weliswaar een zeer prominente plaats in, maar onze honden zijn voor ons minstens even belangrijk. We hebben een Duitse herder, Bram (geboren 26 november 2002), en drie Cavalier King Charles Spaniels. Coosje is een blenheim (wit met bruine vlekken), is geboren op 21 januari 2002 en Anne is een tricolour (wit, zwart en bruin), ze is een dochter van Coosje en geboren op 23 december 2003. Lieve is ook een tricolour. Zij is een dochter van Anne en geboren op 22 oktober 2006.

Verder hebben we nog twee poezen, Mieke en Maartje,twee witte eendjes die, hoe kan het ook anders, Kwek en Kwak heten, en pluimvee, waaronder blauwe pauwen en witte pauwen. Van beide soorten hebben we ieder voorjaar kuikentjes, waarvan we er ook een aantal verkopen. De kameroenschaapjes en damherten sluiten de rij.

 

Copyright 2009 Inside Reclame   Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 12 november 2011