Wie zijn wij? 

Ineke en Aad Groenendijk kochten in 1995 een voormalige boerderij in het westen van Brabant. Maar wat doe je met paardenstallen als je paarden eigenlijk te groot en te bewerkelijk vindt? Dan is een Mediterrane miniatuurezel wel heel erg leuk! We kochten een zilvergrijze merrie van een half jaar oud en al snel kwam daar een tweede ezeltje bij. Nadat zij een veulen  had gekregen raakten we pas echt met het ezelvirus besmet. Inmiddels hebben we 7 merries en 1 hengst. De hengst wordt voor de dekking gebruikt. Ook merries van andere ezelstallen kunnen daarvoor bij ons terecht.

De mini-ezel heeft een maximale stokmaat van 92 cm. Het Nederlands Ezelstamboek heeft de minimum stokmaat voor merries vastgesteld op 76 cm en voor hengsten op 73 cm.  Wij fokken dan ook niet met kleinere dieren om gezondheidsproblemen en moeilijke bevallingen bij onze ezeltjes te voorkomen. Ook zult u bij ons geen bonte mini-ezels vinden. Van oorsprong heeft de Mediterrane miniatuur ezel namelijk een effen vacht. De bonte tekening is er in gefokt door te kruisen met de Ierse ezel, die een stuk groter is dan de mini-ezel. Al onze merries en onze hengst hebben op stamboekkeuringen een A-premie behaald en een aantal merries zijn zelfs dagkampioen geworden.

 Jaarlijks worden er wel paar veulens op Hoeve Noordhoek geboren. Deze worden dan verkocht, omdat we ze helaas niet allemaal zelf kunnen houden. Als deze veulens naar hun nieuwe baasje gaan, zijn ze gevaccineerd, ontwormd en gechipt, en ze hebben een paspoort en registratiebewijs met stamboom. Ook zijn ze al gewend aan de hoefsmid, aan het halster lopen en ze zijn al eens mee geweest in de trailer. Doordat ze minimaal een half jaar bij de moeder en de kudde zijn geweest, zijn ze al goed gesocialiseerd.

De ezels nemen bij ons weliswaar een zeer prominente plaats in, maar onze honden zijn voor ons minstens even belangrijk. We hebben een Duitse herder, Bram en drie generaties Cavalier King Charles Spaniels. Coosje is een blenheim (wit met bruine vlekken), Anne is een tricolour (wit, zwart en bruin) en   is de dochter van Coosje. Lieve is ook een tricolour. Zij is een dochter van Anne.

Verder hebben we nog een poes, Doortje, twee witte eendjes die, hoe kan het ook anders, Kwek en Kwak heten, en pluimvee, waaronder blauwe pauwen en witte pauwen. Van beide soorten hebben we ieder voorjaar kuikentjes, waarvan we er ook een aantal verkopen. De kameroenschaapjes en ons damhert sluiten de rij.

 

Copyright 2009 Inside Reclame   Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 24 november 2017